top of page

Κλινική Διατροφή

(Medical Nutrition Therapy)

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για την πρόληψη ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου, καθώς και παραμέτρους που σχετίζονται με αυτές, όπως η υπέρταση, οι δυσλιπιδαιμίες, η χρόνια φλεγμονή κ.λπ. Εξίσου σημαντική είναι ​και για την καλύτερη διαχείριση εδραιωμένων προβλημάτων υγείας και την πρόληψη των συνοδών επιπλοκών.

Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί έναν τρόπο διατροφής που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην καλύτερη διαχείρισή των θεμάτων υγείας στη διατήρηση ή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.

 

Μερικές από τις καταστάσεις που διαχειριζόμαστε:

 • Σακχαρώδης Διαβήτης

 • Δυσλιπιδαιμίες

 • Υπέρταση

 • Μεταβολικό σύνδρομο

 • Αντίσταση στην ινσουλίνη

 • Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου

 • Ουρική Αρθρίτιδα

 • Νεφροπάθεια

 • Χολοκυστοπάθεια

 • Δυσκοιλιότητα

 • Κοιλιοκάκη

 • Σιδηροπενική Αναιμία

Διατροφή στα Στάδια της Ζωής

Ένας ισορροπημένος τρόπος διατροφής διασφαλίζει την πρόσληψη ενέργειας και θρεπτικών συστατικών που καλύπτουν τις ανάγκες μας για καλή υγεία και αίσθημα ευεξίας, σε οποιαδήποτε ηλικία. Η διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού επηρεάζει την υγεία όχι μόνο της μητέρας αλλά (ακόμα και μακροπρόθεσμα) του παιδιού. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες λόγω της ανάπτυξής τους, ενώ επιπλέον διαμορφώνουν διατροφικές συνήθειες (και συχνά σύσταση σώματος) που τους ακολουθούν στην ενήλικη ζωή τους. Από την άλλη, οι άνθρωποι στην τρίτη ηλικία έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, λόγω των μεταβολικών αλλαγών που επέρχονται με την ηλικία αλλά και των ασθενειών.

Σε όποιο στάδιο της ζωής και αν βρίσκεστε, ή βρίσκονται μέλη της οικογένειας σας για τη διατροφή και την υγεία των οποίων ενδιαφέρεστε, ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής που μπορεί να διασφαλίσει την υγεία και την ευεξία σας.

Intense Workout

Αθλητική διατροφή

Η κατάλληλη διατροφική υποστήριξη είναι σημαντική τόσο για την επίδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησης/αγώνα όσο και για την αποκατάσταση που ακολουθεί, σε οποιοδήποτε άθλημα και ανεξάρτητα από το εάν κανείς προπονείται σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Εξάλλου, η κατάλληλη επιλογή τροφίμων και υγρών και η χρονική στιγμή της κατανάλωσης τους εξασφαλίζουν στο βαθμό που τους αναλογεί υψηλά επίπεδα υγείας, αντοχής και απόδοσης.

Με λίγες μόνο συνεδρίες μαζί μας θα μάθετε να αναγνωρίζετε τις διατροφικές επιλογές που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αθλητική απόδοση και τη συνολική ευεξία σας και πολύτιμες τεχνικές για τις πετύχετε.

Υγιεινή Διατροφή

Η διατροφή που διατηρεί και προάγει την υγεία μπορεί να παραμένει γευστική και μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής που περιλαμβάνει την χαρά και την απόλαυση.

Ελάτε να επανασχεδιάσουμε μαζί την καθημερινή διατροφή σας, και αν χρειαστεί μαζί και τον τρόπο που σκέφτεστε για αυτή, ώστε να απολαμβάνετε και εσείς τα οφέλη της υγιεινής διατροφής - διατηρώντας την απλότητα, την οικονομία, την ευκολία, αλλά και την ωραία γεύση, τη χαρά και την απόλαυση που μπορεί να συνδέεται με το φαγητό, χωρίς τύψεις και ενοχές.

Τροφικές Δυσανεξίες και Αλλεργίες

Η δυσανεξία σε τρόφιμα ή και ποικίλα συστατικά ή πρόσθετα της τροφής μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα ζωής, ενώ οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι έως και απειλητικές για την ίδια τη ζωή.

Με λίγες μόνο συνεδρίες μαζί μας θα εκπαιδευτείτε στο να κάνετε διατροφικές επιλογές που να είναι ασφαλείς καθώς και γευστικές, απλές και οικονομικές και οι οποίες να καλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα της ζωής σας.

Φυτοφαγική Διατροφή

Συχνά, οι άνθρωποι επιλέγουν να αφαιρούν από το διαιτολόγιό τους τρόφιμα ζωικής προέλευσης (π.χ. κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά και τα προϊόντα τους, αβγά, γαλακτοκομικά προϊόντα), είτε περιστασιακά (π.χ. για την περίοδο της νηστείας ή για λόγους υγείας) ή σε πιο μόνιμη βάση. Η φυτοφαγική διατροφή, στις διάφορες μορφές της, μπορεί να είναι ασφαλής και υγιεινή, στα περισσότερα στάδια της ζωής, με την προϋπόθεση ότι σχεδιάζεται σωστά, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του ατόμου σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, όπως π.χ. οι πρωτεΐνες, η βιταμίνη B12, ο σίδηρος, το ασβέστιο, η βιταμίνη D, κ.λπ.  

Εάν σας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε μία φυτοφαγική διατροφή, να νηστέψετε ή συνειδητά να μειώσετε την κατανάλωση ζωικής προέλευσης τροφίμων, χωρίς τον κίνδυνο να επιβαρύνετε την υγεία σας τώρα ή στο μέλλον, ελάτε να μάθουμε μαζί για τις ισορροπημένες διατροφικές επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, τηρώντας παράλληλα την καλή γεύση και την ποικιλία στη διατροφή σας.

Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Η σύσταση του σώματος (πρακτικά, η περιεκτικότητα και αναλογία σε λιπώδη μάζα, άλιπη/μυική μάζα, νερό κ.ο.κ.) αντικατοπτρίζει τη μεταβολική και λειτουργική κατάσταση του οργανισμού και τελικά την υγεία μας. Εξάλλου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσδιορίζει ως παχυσαρκία «την κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον λίπος, σε βαθμό που επηρεάζεται η υγεία και η ευεξία του ατόμου». Επίσης, η κατανομή του λίπους (τύπου «μήλο» ή «αχλάδι») είναι εξίσου σημαντική για την υγεία. Ενδεικτικά, η αυξημένη συσσώρευση λίπους στο κορμό και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, γλυκόζης αίματος, υπέρταση κ.λπ. Τέλος, η αναλογία μεταξύ λιπώδους και μυϊκής μάζας επηρεάζει τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες μας (ημερήσιες καύσεις) και πρακτικά το πόσο εύκολα ή δύσκολα αυξάνει ή μειώνει κανείς το βάρος του, είτε κάνει άσκηση είτε όχι. 

Ελάτε να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε τη σύσταση του σώματός σας και να σχεδιάσουμε εξατομικευμένα πλάνα διατροφής που μπορούν να προάγουν τη βέλτιστη σύσταση σώματος (π.χ. μείωση σωματικού λίπους χωρίς μείωση της μυϊκής μάζας, αύξηση της μυϊκής μάζας σε συνδυασμό με κατάλληλο προπονητικό πρόγραμμα, κ.λπ.)

Fruits and Vegetables

ΝΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Nutrition Mindset ReMODeLing

Επίγνωση.

Αυτο-έλεγχος.

Ευκολία.

Απόλαυση.

Όχι άλλη μία δίαιτα. 

 

Διαχειριση Σωματικού Βάρους

Ο έλεγχος του βάρος δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση ακόμα και για ανθρώπους που συνήθως "τα καταφέρνουν και μόνοι" τους, πόσο μάλλον για όσους έχουν πολλές μη επιτυχημένες προσπάθειες στο ιστορικό τους. Μαζί, μπορούμε να αξιοποιήσουμε επιστημονικά τεκμηριωμένες γνώσεις, προσεγγίσεις και τεχνικές και θα επανεκπαιδεύσουμε μυαλό και σώμα για διατροφικές επιλογές που οδηγούν ως φυσική συνέπεια σε υγιές και λειτουργικό για εσάς βάρος - μακρυά από τη νοοτροπία της δίαιτας. 
 
Μετά από συνολικά 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, 11 χρόνια ακαδημαϊκής κατάρτισης και διαρκή και συνεχιζόμενη επιμόρφωση σας προσφέρουμε την προσέγγιση σynth-eatingTM. Ένα συνδυασμό διατροφικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και NLP coaching, εμποτισμένου με τις αρχές της ενσυνείδητης (mindful eating) για διατροφική ευημερία και υγεία σε κάθε επίπεδο. Όποια και να είναι η παρούσα διατροφή σας ή και η σχέση σας με το φαγητό, ελάτε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε το δικό σας τρόπο διατροφής, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες σας, σεβόμενοι τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας και αξιοποιώντας όλη την εσωτερική σοφία που ήδη έχετε, ώστε η επιτευξη του στόχου σας να έρθει ως φυσική συνέχεια των επιλογών σας. Χωρίς "δίαιτα". 

Έχετε απορίες; Δείτε τις Συνηθισμένες Ερωτήσεις.

Diet Plan
bottom of page